tiistai 14. helmikuuta 2012

Ensimmäinen kerta

Sain tänään ensimmäistä kertaa pojalta kukkia! Jos siis valmistujaisissa ja vastaavissa saatuja kukkia ei lasketa ja mun mielestä niitä ei kuulu laskea tähän kategoriaan. Eikä ne ollut mitä tahansa kukkia, vaan orkideoita. Lisäks sain suklaata. Vaikka ystävänpäivä on sinänsä mun mielestä suhteellisen turha "juhla", niin tuntuu se aina kivalta kun oma poikaystävä muistaa.






















Itse panostin tähän päivään leipomalla cupcakeja.

VADELMAHILLOCUPCAKET

100g voita
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl maitoa
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
 vadelmahilloa

Kuorrute:
50g voita + 4-5dl tomusokeria + koristeluun kiivejä

Sekoita kuivat aineet ja siirrä sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmunat ja maito. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Annostele 2/3 taikinasta vuokiin. Paina jokaisen vuoan keskelle teelusikallinen vadelmahilloa. Lisää tämän jälkeen lisää taikinaa vuokaan hillon päälle. Paista cupcakeja 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna cuppareiden jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta.






















Päätin tänään hankkia itselleni muffinssipellin. En ole aiemmin pitänyt sitä tarpeellisena, mutta nyt on alkanut riipimään se, että suurimmasta osasta kaupoista saa tosi ohuita ja muutenkin heiveröisiä muffinssivuokia, joilla on tapana levahtaa, jos niitä ei laita viittä vuokaa päälleikkäin. Useimmiten sekään ei auta. Toinen keittiöjuttu, josta haaveilen on pastakone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti