sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Tårta på tårta

Vaalipäivän sekä suomenruotsalaisen kirjailijan ja runoilijan kunniaks tein tänään Runebergin torttuja.

















Tarkoitus oli tehdä tortuista vegaanisia, mutta löysin jääkaapista pari päivää sitten vanhaks menneen kerman, niin pakkohan se oli näihin käyttää.

LÄNSI-PASILALAISET RUNEBERGIN TORTUT

150g voita
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
2tl kananmunankorviketta + 2rkl vettä (Orgran No Egg-kananmunankorviketta saa ainakin Ruohonjuuresta)
1dl mantelilastuja
2dl korppujauhoja
2dl vehnäjauhoja
2tl kardemummaa
1tl soodaa
2dl kermaa
2rkl rommia
vadelmahilloa

Kostutukseen:
Sekoita 1rkl rommia, 1rkl vettä ja 1rkl sokeria.

Koristeluun:
Vadelmahilloa ja tomusokeri-vesiseosta (1rkl vettä + 5rkl tomusokeria.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunankorvike + vesi. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi rommi ja kerma. Annostele taikina vuokiin (itse käytin tavallisia muffinssivuokia) ja paina jokaisen vuoan keskelle teelusikallinen vadelmahilloa. Paista 200:ssa asteessa 20 minuuttia. Kostuta tortut rommi-vesi-sokeriseoksella heti kun olet ottanut ne uunista. Anna torttujen jäähtyä hyvin ennen koristelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti