keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kun bailaus vaihtuu käsitöihin

Niin, viime aikoina mua on kiinnostanut enemmän ompelu ja virkkaus kuin kreisibailaus.






















Violetti (tai sininen, riippuu millaisessa valossa katsoo) pillerihattu, jonka muodistin itse silkkihuovasta.






















Fetsi, jonka tekemisestä intoilin jo vuoden alussa! Tähän hattuun tein myös muotin itse, koska sopivaa ei valmiina löytynyt. Materiaalina fetsissä käytin velouria.

Tyydyin kuvaamaan hatut sellaisinaan, vaikka näin jälkeen päin ajateltuna olisihan ne paremmalta näyttäneet asiaan kuuluvan asun kanssa. Ehkä hehkutan niitä vielä myöhemmin.

Molemmat hatut tein Helsingin Työväenopiston hattukurssilla. Seuraava kurssi järjestetään vasta ensi syksynä, johon aion kyllä ehdottomasti osallistua uudestaan, jos vain aikataulu sallii. Mulla on monesti ideoita mielin määrin, mutta ei tilaa tai aloitekykyä lähteä kaikkea toteuttamaan. Siks totesinkin kurssin olevan mulle näppärä tapa ryhtyä toteuttamaan itseään. Kaiken lisäksi kurssilta saa opetusta, joten tulee kokonaan vältettyä ne pahimmat tyrimiset.

















Jälleen kerran kuvien ottamista häiritsi karvainen apuri, jonka kuono tai turkki osui miltei joka kuvaan...jämälangoista virkattu kasa neliöitä näytti kiinnostavan Junoakin kovasti. Nuo neliöt olisi tarkoitus yhdistää peitoksi, kunhan niitä on tarpeeksi. Arvioisin tässä vaiheessa olevani ehkä projektin puolivälissä. Tuollaista neliötä kutsutaan monessa yhteydessä Isoäidin neliöksi ja sen ohje löytyy varmasti netistä moneltakin sivulta.

Tässä kirjoittaessa tuli taas mieleen kolme ideaa, jotka olisi kiva toteuttaa ennen kesää. Niihin tarvitsisin tosin saumuria, joka on hiipinyt mun hankintalistalle salakavalasti. Jos joku tätä lukeva tietää mistä saisi käytetyn ja hyvän hintaisen saumurin, niin pyydän nöyrästi vinkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti