maanantai 23. tammikuuta 2012

Köyhän naisen créme ninon

















Samppanjaa ei löytynyt kaapista tällä(kään) kertaa, joten päädyin tällaiseen reseptiin ystäväni Mikon innoittamana:

3 pussia pakasteherneitä
2 punasipulia
2 kynttä valkosipulia
vettä
kasvisliemikuutio
purkki smetanaa
2 rkl voita

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa suurehkossa kattilassa viitisen minuttia. Lisää jäiset herneet ja anna sulaa pari minuuttia. Lisää joukkoon vettä niin, että herneet peittyvät. Mausta liemikuutiolla. Keitä herneitä 10 minuuttia, että ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi joukkoon smetana.

Voi olla, että perinteikkäät ranskalaiset tukehtuvat patonkiinsa tämän nähdessään, mutta omasta mielestäni maku on kohdillaan samppanjan ja kuohukerman puuttumisesta huolimatta. Halpa, helppo ja nopea ruoka, josta saa vegaanisen vaihtamalla smetanan kasvikermaan.

















Kylkiäisenä ruisleipää, jonka päällä seuraavat täytteet: sipaisu voita, tomaattiviipaleita, pippuria, suolaa, grillausmaustetta, yrttimarinoitua luomutofua, aurajuustoa ja emmentaljuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti