perjantai 23. joulukuuta 2011

Kanaviillokki

Useimmat taitaa jo painia jouluruokien parissa. Niin mäkin, mut tänään tuli syötyä siinä muun askartelun lomassa muutakin ruokaa. Mulla on paha(?) tapa kutsua liharuoista muunneltuja kasvisruokia niiden alkuperäisellä nimellä. Kanaviillokki, makaroonilaatikko, jauhelihakastike ja mitä näitä nyt on. Oikeasti noi ois varmaan soijapalacurrykastike, soijarouhelaatikko ja soijarouhekastike tai jotain sinne päin. No joka tapauksessa tässä mun versio kanaviillokista.

















Noi palaset näyttää erehdyttävästi lihalta, mutta voin vakuuttaa, että soijaa ne on.

KANAVIILLOKKI

soijapaloja tai soijasuikaleita
kasvisliemikuutio
vettä
sipuli
punainen paprika
oliiviöljyä
2-3tl currya
1tl pippuria
1tl suolaa
purkki ruokakermaa tai soijakermaa

Kiehauta ruunsaasti vettä ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja sen jälkeen soijapalat. (Soijapaloja tulee keittää runsaassa vedessä. Keittoaika riippuu soijapalojen koosta ja valmisteen merkistä. Omissa paloissa meni 25 minuuttia, joka on jo aika paljon. Yleensä 10 minuuttia riittää ainakin suikaleiden kohdalla.) Kuullota sipuli öljyssä ja lisää reilun kokoisiksi paloiksi pilkottu paprika. Lisää pannulle curry, pippuri ja suola ja paista 3 minuuttia välillä käännellen. (Käytän itse yleensä kanaviillokkiin kaupan tavallista currya. Jos tykkää tulisemmasta, voi hyvin käyttää aasialaista currya.) Lisää pannulle soijapalat, lisää tarvittaessa mausteita (ohjeessa noin-määrät, itse harvoin käytän mittaa) ja paista toiset 3 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja anna kiehua viitisen minuuttia.

















Lisukkeeksi sopii riisi. Itse käytin täysjyväriisiä. Toisena lisukkeena tarjoilin retiisejä salaattipedillä. JES! Oon aina halunnut päästä sanomaan SALAATTIPETI!

Kanaviillokin lisäksi oon tehnyt tänään kaksi seitankinkkua, jotka on jääkaapissa maustumassa ja odottamassa huomista täyttämistä ja paistamista. Lisäksi leivoin minttusuklaakakun, joka myös odottaa jääkaapissa huomista kuorruttamista. Niistä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti