maanantai 21. marraskuuta 2011

Aamupala on päivän tärkein ateria


























Siks sen voikin alottaa eilen leivotuilla kekseillä, et on koko loppupäivän hyvä mieli.


























PÄHKINÄ-SUKLAAKEKSIT, vegaaninen resepti

Sekoita kulhossa:
4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa

Sekoita toisessa kulhossa:
200g huoneenlämmössä pehmennyttä margariinia (sinisen värinen Keiju-margariini on vegaanista)
2dl fariinisokeria
2dl sokeria
1rkl kananmunankorviketta (Orgran no egg, löytyy Ruohonjuuresta ja Punnitse ja Säästä:stä) + 4 rkl vettä
(kananmunankorvike pitää aina sekoittaa veteen ennen kuin lisää sen varsinaiseen taikinaan)

Sekoita molempien kulhojen aineet keskenään ja lisää vielä joukkoon:
1 dl vettä
tummasuklaalevy palasina (kaikki tummat suklaat ei ole vegaanisia, joten muista tarkistaa ainesosat pakkauksesta)
1dl hasselpähkinärouhetta

Tästä määrästä sain 18 isoa keksiä. Laitoin yhdeksän taikinmöykkyä yhdelle pellille, koska noi leviää uunissa aika paljon.
Paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 16 minuuttia. Kannattaa laittaa keksit jäähtymään ritilälle.
Nämä keksit on pehmeitä, melkein raa´an tuntuisia. Kannattaa säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa, jotta ne ei kuivu.
Suklaalevyn paloitteluun vielä sellainen vinkki, että mä nuijin sen yleensä rouheeksi vasaralla. Pitää vaan sen käären siinä päällä vasaroimisen ajan, ni ei tuu sotkua.

Otin reseptiin inspiraatiota Raisa Kettusen vegaanisesta leivontakirjasta Puputyttö ja vohvelisankari. Huippuhyvä kirja ja suosittelen sen hankkimista, jos vegaaniset leivokset kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti